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Author:min
高齢家族が寝たきり寸前、死の一歩手前から、現在gymで筋トレ、アクアトレできるまでに完全復活。この体験から、健康の大切さを実感。
その際、米国、中国、台湾、韓国、カナダ、フランス、オーストラリア、シンガポールなど、世界中の友人達の励ましに感謝。weblogを通して、健康に感謝する気持ちを多くの方々と共有したいです!!
Dear friends,
Thank you for visiting my weblog! I hope you enjoy seeing photos, note, and travel info. I will welcome your comment or note to my email account you have. Keep in touch, Best, M

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杏仁 カシス入りタルト 杏仁蛋糕 Almond Tart with black currants

ワンパターンの杏仁粉入りタルト。 

今回の主役の中身は、New Zealand産 black currants。

2009_0902summercookbake0009.jpg

それを、黒酢に漬けておいたもの。

黒酢は、アミノ酸でうまみが凝縮したお酢。 酸味もやさしい。

Black currents と色も ”黒“で相性がいいから漬けてみた。

このタルトには、ヨーグルトが入るので、酸味もいいかも。

ひとつはピーカンを混ぜたもの。

2009_0902summercookbake0012.jpg

もうひとつは、韓国ソウル、京東市場で買った、韓国産松の実

出来上がって、すぐに食べたときは、酢の香りがちょっとした。

冷蔵庫で冷やしておいたら、酸味はヨーグルトよりチョッと強いかなくらい。

ナッツの油脂が酸味で柔らかくなったかんじ。

黒酢松の実black currants 杏仁粉、それぞれ効能あり。

体にいいかなと思いながら、ティータイム!



材料:
1/2 cup almond powder 100%杏仁粉
1/2 cup flour  小麦粉
1/3 cup sugar  砂糖 (キビ砂糖と黒糖半々)
1 teaspoon Baking Powder  ベーキングパウダー
1 egg  卵
3 teaspoons plain low fat yogurt  プレーン低脂肪ヨーグルト
1/3 cup butter  バター 
Black currants NZ産

飾りに
Korean pine nuts 韓国産松の実
Pecan nuts 豪州産ピーカン


I finally had time for baking in overwhelmingly busy September. As you know, I just enjoy baking itself but not eating things I baked. One piece is enough for me tasting and it tells that I should change ingredients next time or so. My baking is just fun, creating something not written in recipe. So far, I think this tart with apricots, prune is the best; however, I will try making tart using other ingredients such as longan and macadamia nuts sometime soon.



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タグ: 松の実 pecan 杏仁粉 NZ black currents almond 黒酢 酸味

北村のデザイン Walls in Bukchong, Seoul

ソウル市内の北に位置する鐘路区の北村(ブクチョン)。

伝統的家屋が残っている地域。

2009_0805summerseoulkorea0289.jpg


そのため、撮影にも良く使われる。 

2009_0805summerseoulkorea0291.jpg

道幅は、昔のままで狭い。自動車は通れない。


2009_0805summerseoulkorea0292.jpg

伝統家屋はメンテナンスも大変。 自分で勝手に修理もできない。


2009_0805summerseoulkorea0290.jpg

友人によると、この地域の住民がデモをしたこともあったと。

2009_0805summerseoulkorea0268.jpg


理由は、“雨漏りしても、お役所の許可がないと修理できない”。 

2009_0805summerseoulkorea0293.jpg


幸運なことに、築400年以上という伝統家屋に招待された。 

家主は、『自分の家であって、自分の家でない』と。

外観は昔のままだが、内部は、許可を取って、洋式水洗トイレ。

キッチンも欧米式の最新式のもの。

『お役所は口は出すけど、お金は出さないと。』

かなりの資産がないと伝統家屋を所有し続けるのは困難のようだ。

伝統家屋の中はなかなか見られないが、外壁の様々なデザインを楽しんだ。


2009_0805summerseoulkorea0251.jpg



2009_0805summerseoulkorea0265.jpg



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The area I shoot photos is Bokchong, north part of Seoul city where many traditional Korean houses preserved by government. Quite a few films and dramas have been shooting there because of its charm of area with traditional houses, allies, and gradual hills. I have been curious to see inside of traditional house. I was lucky enough to enter the most eminent traditional house with approximately 400 years old history during my whole summer stay in Seoul. Seeing inside of house such as ceilings, window frames were well-designed and I assumed that it were Korean design. I cannot share those photos on this weblog because it is private house even it is registered as Korean cultural heritage. Another experieice of visiting Bukchong was that seeing outside walls and its unique and beautiful designs increase walls’ charm.



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タグ: Bukchong wall 北村 ソウル traditional historical heritage 伝統家屋 鐘路

士林の市場 market in Shilin 文林路

士林夜市は有名。

ここは士林駅から北へ5分ほど歩いたところ。

2009_1026taipeitaiwan0006.jpg


表通りを歩いていたときに偶然見つけた、路地の市場

一本路地に入ると、店があるある。

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パン、魚、肉、果物、野菜、何でもある。

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台風の影響で、ザーザーぶりの雨だったけれど、路地でこんな市場を発見。

屋根もあったし、おかげで写真を撮ることができた。

豆乳の有名店も角にあり、大満足。


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I found this market on my way to cake museum in Shilin. It took 5-6 minutes north from MRT Shilin station. Just a block before to the cake museum, there was a small market in alley connecting to the other side of street. Nice smell of steam buns and other food tempted me. I always think that Taiwanese does not need to cook at home because delicious food and even drinks are everywhere in at a low price. No worry about eating in Taiwan.




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タグ: 市場 士林 台北 Taiwan Shilin bun steam 豆乳 夜市

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