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Author:min
高齢家族が寝たきり寸前、死の一歩手前から、現在gymで筋トレ、アクアトレできるまでに完全復活。この体験から、健康の大切さを実感。
その際、米国、中国、台湾、韓国、カナダ、フランス、オーストラリア、シンガポールなど、世界中の友人達の励ましに感謝。weblogを通して、健康に感謝する気持ちを多くの方々と共有したいです!!
Dear friends,
Thank you for visiting my weblog! I hope you enjoy seeing photos, note, and travel info. I will welcome your comment or note to my email account you have. Keep in touch, Best, M

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シンガポールの果物街 tropical fruits, Aljunid

シンガポール中心、Somerset 駅から東へ15分ほど電車で、Aljunid駅へ。

果物のおいしいところがあるということで行ってみた。

駅で、果物街のことを訪ねて、その方向へ歩く。

あった、あった。 果物屋さん。


aljunidfruits1


スイカ、マンゴ、ドラゴンフルーツ、マンゴスチン、店先に並んでいる。 

小売もしているようだが、店の看板は、“果物貿易”と。


aljunidfruits10


aljunidfruits5

早速、マンゴを3つ、マンゴスチン10-12個購入。


aljunidfruits2


店の脇に、『龍眼?』。 お兄さん 『ロンコン』と。

味見させてくれた。龍眼ではない、チョッと酸味があって、これはおいしい!!!

初めて食べたロンコン、甘いだけの龍眼やライチより、ロンコンのほうが気に入った。

とそこへ60代くらいの男性。ドリアンを一個選んでもらって、食べ始めた。

そのおじさんがココナツジュースを注文したので、私も注文。

aljunidfruits6


おじさんはココナツジュースを飲みながら、ドリアンを食べている。

写真を撮っていいかと聞くと、ドリアンをくれた。久しぶりのドリアン、おいしい!

店内で、おじさんにもらったドリアンと、マンゴスチン、ココナツジュースを堪能。


aljunidfruits7

店の奥に手を洗いに行ったら、山ほどのジャックフルーツが。

aljunidfruits8

結構な量のロンコンとマンゴを持ち帰り。

観光客は見当たらない、ローカルなところで、南国の果物を堪能!!


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3-4 stops from city central Somerset Station, in suburb, is the Aljunid. There was a fruit shop about 5 minutes away from Aljunid station. The shop sells durian, mangos, dragon fruits, longkong, mangosteen, watermelon, and jackfruits sitting back of shop. Shop signboard outside shows “fruits trading” and they must sell fruits to venders. My great encounter there was longkong. I thought it was longan at first sight but was longkong. Longkong has citrus flavor and it went well with white wine. I was very happy to come across longkong at Aljunid and it became one of my favorite fruits.
I also find longkong at Chinatown market.






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壮麗な建物!! シンガポール Aljunid, Singapore

果物を堪能して、果物屋をあとに。

道の反対側に渡り、2ブロックほど歩くと。

こんな建物に遭遇。

singaporebuilding1


最初は下のほうを見ていて、色鮮やかな装飾に驚く。

全体を見ようと思って、道の反対側へ。


singaporebuilding2

対角線からこの建物を見てみると。 

建物全体に装飾が。

singaporebuilding3


建物のずっと上を見上げると、1929年とある。 この建物の建てられた年かと。

しばし、立ち止まって、この建物をじっくりと見学。

singaporebuilding4


近所の人も回りにいたけれど、見飽きているせいか、興味なさそう。

帰りはAljunidからバスにのる。

市内に戻ると、こんな通りも。

singaporebuilding5


以前にも何度か来たことがある。ビルに囲まれた一角に、昔の面影。

どの国でも、昔の建物を保存していくのは難しそう。


singaporebuilding6


singaporebuilding7






On my way back to city after having and purchasing longkong and mangos at fruits shop in Aljunid, I came across this decorated building, where few blocks from the street a front of fruit shop. The building must be built in 1929 and it is still in good condition seeing from street. Its outer walls were well-painted and ornamental stuccos on outer wall were vivid and colorful. The building is still used for offices and shops. Such unexpected encounter is so much fun especially visiting foreign country. I could truly enjoy one morning exploring in Aljunid, Singapore.





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激甘インド菓子にびっくり! Little India, Singapore

初めてリトルインディアへ。 市内中心からバスに乗って10分ほど。

いきなり ”インド” がお目見え。

littleindiasingapore1


インドには行ったことがないので、確かなことは言えないが。

中華系の人種は見当たらず。

littleindiasingapore2


町の香りも、ほのかにカレーのスパイス(?)

紅茶に入れるスパイスを探すが、なかなか無い。

littleindiasingapore3


親切なインド系女性が店まで連れて行ってくれるが、ここでもほしいものはない。

なぜないか。インド系の人たちは自分でスパイスをブレンドする。

出来合いのものは買わないらしい。

あきらめかけたら、やっと見つかり、2箱ゲット。これで冬のほっとドリンクに使える。

地元の人に聞いたレストランへ。 ここはベジタリアン。

よくわからないが、メニューに写真があったので、プラッターを注文。

これでいろいろ試せる。

littleindiasingapore4


スパイスの香りが効いていて、どれもとてもおいしい。周りを見るとみんな手で食事。

これが作法らしい。どおりで、店の中央に手を洗う場所が二箇所もある。

最後にインド紅茶とデザートを頼んでみる。

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紅茶は、とても濃く出ていて、それにミルクがとてもあう。

しかし、とても鮮やかなデザート類は、じつは。。。

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口の中に砂糖の塊を入れているようなもの。

“激甘” これはギブアップ。 

本場カレーのスパイスで、健康!!


ベジタリアンのインド料理店
Woodland restaurant, Little India, Singapore



10 minutes bus ride from Orchard is, Little Lidia. From bus window, approaching there shows exotic atmosphere. I have never been to India or Bangladesh; however, I felt like I was visiting those countries in Little India, in Singapore with some spice flavor floating in the main street. I could not imagine how difficult to find boxed masala spice for tea. It was because Indians make their own masala spice for tea mixing spices at home; therefore, they seldom buy it at store or shop. Visiting 4th shop, there were 3 small boxed masala spices for tea left on shelf. I bought all 3 boxes and it is surely good for tea during cold winter evening.
My big surprise at Indian Vegetarian restaurant was super sweet desserts!! I have never tastes that much sweet dessert. It was just like eating raw sugar. By its sweetness, I could not taste any other ingredients in it. Instead of super sweet dessert, Indian tea without sugar was tasty. I should conclude my wonderful dishes with tea not with dessert. I would like to go back to the restaurant again when I visit there again.




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秋の味覚 松茸 matsutake mushroom

今年は猛暑のおかげで、松茸がにょきにょき。

例年にない豊作(?)とか。

松茸の“紙みたいにスライスしたもの”は、ずいぶん前に食べたことはあるが。

1本ものは食べたことはない!

どんなにおいしいものなのか、想像してはいたが。

matsutakemushroom


“よし、今年は松茸を食べるチャンスか!” と思い、アメ横へ。

価格は2000円。

かなりお手ごろの値段。

さてどうやって食べたらいいか。何しろ初めてなので。

縦にスライスして、フライパンにチョッとお酒を入れて蒸し焼き。

待ちに待ったはじめての松茸、合計3本は食べた。

しゃきしゃき感はある、香りもまあいい、でも。 思っていたより”普通“。

食感はエリンギといい勝負。香りは、永谷園の“松茸のお吸い物”のほうが勝ち!

結論、庶民には松茸のお味はよくわからない。

舞茸の香りのほうが好きかも。 人生初めてで最後の松茸。これで終わり。

もう2度と食べなくても、満足。

猛暑のおかげで、松茸を体験できて、やっと猛暑にも感謝かな。









This is matsutake mushroom which is very expensive mushroom in Japan. Matsutake also grows in Boston or Canada where red pine trees are. A friend in Boston had said that she got plenty of matsutake from pine woods forest northern part of New England. Living in foreign country, Sachiko-san was happy to get matsutake and it is used for matsutake rice. My thought of first matsutake tasting was good but I don’t think I purchase it again spending that much money. Through TV programs or cooking show, I got impression how matsutake was special for its flavor and taste; however, it was not so special I expected.






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