マレーシアでの中華料理の質はかなり高いと思う。
SFで、味にうるさい中華系米国人と、いろいろと中華を食べた。
台湾でも、シンガポールでも、香港でも、現地の友人たちと中華を堪能。
個人的には、肉料理より海鮮料理の方が好き、
広東料理は、海鮮ものが多いので、中華の中では一番好み。
今回、『おいしい肉料理専門店につれて行ってあげる』と誘われ
肉料理店へ。
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行ってみたら、その日はお休み。
誘ってくれたマレーシア人の友人は、残念そう。
1週間後に再び、その店へ。
今度は、あいていた。店の前には10人ほど、入店を待っている様子。
昼食時で、オフィスからの人たちもいっぱい。
店に入れない人は、注文して、お持ち帰り。
私たちも外で待つことに。
15分ほど待って、友人がテーブルをゲットしてきた。
出てきた料理は、チャーシュー、鳥の足、豚足、豚のグリル。そして、スープ。
どれも絶品!!
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鳥の足は、飲茶では定番、ふわっと蒸されていておいしい。
豚足もトロトロ、ふわふわ、コラーゲンたっぷり。
チャーシューも脂身が脂っぽくなく、ふわっと。
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豚のグリルは、まるで北京ダックの皮のように表面がカリカリ。
スープは、上品なすまし汁のよう、鳥の足、棗、などが入っている。
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今まで食べた中国料理の肉料理の中では、最高の味だった。
この店、シンガポールの中華系住民の間でも知られているということ。
納得。御馳走様でした!
Malaysian friends, very picky for food, took me to meat restaurant. A week before, we found the restaurant was closed. I was not found of meat, so, I was happy having seafood instead at that day.
We went to Char Siew Yoong a week after. It was busy with customers during lunch time. Office workers enjoyed having meat dish and some cannot get table took meat dish away to their office. Friends ordered 4 dishes, char siew, chicken feet, grilled pork and slow cooked pork legs. Chicken feet and pork legs were very tender and melt in the month especially its skin, full of collagen. I recalled that I had checken feet in dim sum place in the States; however, chicken feet here were the best. I understood that Singaporeans wanted to come here for tasty meat dish. I would like to go back there for meat.
Restoran Char Siew Yoong, Cheras, KL, Malaysia
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